Ødelagt Canon 24-105mm USM IS L /f:4

Så har jeg prøvet for første gang at et objektiv stod af. Min Canon 24-105mm USM IS L klarede ikke turen til Tyrkiet og den varme som det blev udsat for, det troede jeg i hvert fald da jeg var dernede

Efter en hel del søgning på nettet omkring denne fejl som på kameraet skærm vises som en dårlig forbindelse mellem kamerahus og objektiv ikke er så ligetil at få løst uden om de officielle kanaler, en rengøring af kontakterne hjælper i hvert fald ikke. Det viser sig efterfølgende at fejlen i de fleste tilfælde skyldes en dårlig konstruktion fra Canons designere som gør at et ledningsbånd/fladkabel bliver slidt over med err01 til følge og en reparation kan beløbe sig helt op til 3.500,- alt efter hvilken webside man finder information på.

Canon err01

Fejlen viser sig ved at objektivet kan skyde billeder på 24mm med eller uden IS slået til, men så snart man forsøger at zoome ud over de 24mm går kameraet i fejl og en hel del mærkelige lyde kommer fra IS uanset om det er slået til eller ej.

Et nyt objektiv blev hurtigt indkøbt da det nok sammen med min 70-200mm er det meste brugte objektiv og så må den efterhånden 8 år gamle 24-105mm en tur på værkstedet.

 

 

 

 

Skriv et svar

*